Jul 5, 2010

aussie im in love - part 4

Semalam Movie World, hari ni kita ke Sea World pulak. Luckily, entrance ticket ke Movie World sekali dengan pakej ke Sea World, maka tidak perlulah beratur sepanjang-panjang keretapi untuk membeli tiket di pagi buta ^_^ oh ya, dekat tiket masuk tu kan ada gambar kita. Cool kan? Teruja gila tengok kat tiket ada gambar aku tapi sebab aku kena tukar tiket baru, maka tiket kedua hanya tulisan semata. Kecewa sudah di situ T__T

Back to the day, since Abg Syam and Safiyyah join whale watching di tengah lautan, so aku, Kakngah, Safirrah dan Sayyidah merayaplah di dalam Sea World. Memang naaaaaaak join whale watching tu tapi pengalaman menaiki feri di Morocco banyak mengajar aku. Yela, kalau kat darat dah menggigil gila gila inikan pulak di tengah-tengah laut itu. Abg Syam kata memang sejuk gila lagi sejuk dari gila kot. Eh apa ni? *kadang-kadang tak faham kenapa perkataan 'gila' lagi hebat dari 'sangat' kan kan* Belum campur mabuk laut lagi. Fuuuhh kang whale ke mana aku ke mana. haha

Jadi sebab tak dapat tengok whale, kitorang pergi tengok sea lion show!! Ohh terbaiiiik bai. Dah la comel. Aku suka sangat bila dia tepuk tangan, bila dia salute, then bila dia mengesot tu. Aww geram tau nyah.. Kat SW, kena lari banyak sebab nak kejar show. Dah la tempat tu tersangatlah besar, show pulak macam takda gap. Maknanya kalau terlepas, berejam lah nak menunggu the nex show. Ada show pirate, dolphin, sesame street, polar bar, penguin, macam-macam la ada. Tapi, sementara menunggu boleh la bermain-main dekat taman tema dia.




















Blablablaa.....maka bila masing-masing dah penat, baru teringat jalan balik rumah *ayat takbolehbla. haha* sebelum balik tu, kitorang singgah dekat Asim's Halal Meat untuk beli sosej dan ayam. Kesian hari-hari asyik makan instant rice dengan fries je kan. Jadi next day boleh jimat duit main masak-masak sahaja kat rumah. haha

2 comments:

Hidayah Baik said...

wooO.. u buat i rasa rindu je nak gi sana.. T.T haritu i pegi i pun terkejar2 jugak nak kejar show segala. ingat dah terlewat rupa2nya tak, sbb masa kt melbourne dgn gold coast cepat sejam kn. so takde la i terkejar2 nak tgok sea lion masa tu.. kelakar je :p

nurul syazana said...

hdyh!! weh lama gila u exm eh...
hehe. i pon rndu kot nak g sana T_T
yg kitorg ni beriya kejar, pastu rupanya sampai sejam awl, so pegi jln2 tmpt lain dulu, sedar2 dah terlepas lak show tu. takbolebla kan. haha