Jul 24, 2010

Terima Kasih


'Ayah, sem ni yuran freeeeee!'

Memang nak jerit kegembiraan sebenarnya masa sampaikan berita tu kat mak ayah tapi lain pulak jadinya. Dah la muka tenang macam berita yang nak disampaikan tu tak penting diikuti intonasi suara yang mendatar padahal berita tu besar sangat tau, untuk aku la kan. Eksaited nak sampaikan berita ni kat mak ayah. Tapi aku tak pandai berlakon terus tak jadi surprise tu. Haha sengal betul.

Kenapa yuran free? Seramai 277 pelajar yang memiliki CGPA tertinggi/keputusan SPM cemerlang telah terpilih untuk pengecualian yuran semester ini. Alhamdulilah, aku antara 277 pelajar yang terpilih, maka pihak unisel berkenan mencemar duli *eh tetiba* senang cerita unisel lah yang bayarkan yuran aku untuk sem ini. Cool tak cool tak?

Ok fine, 3 ribu mungkin takkan sama nilai dia dengan duit yang dah mak ayah aku keluarkan untuk membesarkan aku. Sebab tu aku kata berita ni takda la istimewa mana pun tetapi dipilih untuk dapat pengecualian pembayaran yuran untuk semester ni buat aku rasa lega sikit sebab at least mak ayah tak payah keluar duit untuk bayar yuran sem ni. Apa kau ingat 3 ribu tu kecil jumlah dia? Besar sangat tau tau. Syukur Alhamdulilah. Terima kasih untuk unisel ^_^


pics credit to fatin.

p/s: Faz, nanti kau hantar anak kau masuk unisel tau. Hehe ^_^

13 comments:

nenananie™ said...

congratulations babe!
aku ingt ko dpt msok upu "berite gumbira" itu..tp,cool gak unisel eh tetibe nak bg scholarship..
hehe :D

fastsayha said...

ni ke berita gembira 2?? besnye weh!!
haha... weh fyi. nada nadhirah to kwn skola rendah aku!!
kim slm dye okey

Anonymous said...

mak ayah kate ape?

Anonymous said...

Tahniah syaz,,,,

Dah tanya ke kenape fasehah merajuk dengan saya? ha ha ha ha ha

cg pyo

nurul syazana said...

nena: thnx babe! tu la kan. tengah untung banyaaak kot

fas: best kn kn. 3ribu free cmtu jeeee. ohh ye ke, insyaAllah

kak mun: haha ayah kata kan 'diorang nak suruh undi la tu' hahaha

ckgu: terima kasih. hehe dia tak nak ckp pon. apa ckgu dah buat? aiyoook

nsk2077 said...

ok la tue nana....leh la shopping dgn mak sbb tak payah byr yuran sem nie...haha

CM said...

I'm actually looking blogs and sites who are keen to partake in paid written advertorials for a few different clients.

If you shall be deemed interested and would like to find out more, please do not hesitate to contact me at jcmf.ng@gmail.com

Thank you!

f said...

hehe...xleyh blah kan ayat last tuw...pkuwl kung!!!!

hahahaha!!!!
for penny thanx coz membara kan api kemarahan i...hakhak
i taw u sket ati gak kan..sabar2!!!haha

nti kte goreng sama itu syaz k...hihi

-p- said...

Faz, mmg sakit ati giler..
Tapi nk uat camne, maybe not my rzki to sambung deg.
Faz, welcome. Sharing is caring kn. haha i shud share wit u wpun membara.
Tp i nk cr duit b;i kete!! haha
Neway syaz, jd ke berbuke tuh?

nurul syazana said...

kak syu: haha kalau lah boleh.... :)

faz: hahaha rileks la faz. jgn gabung ngn penny weh. nnt ak xda kawan T_T

pen: takpa pen, next sem ada lagi. cepat2 register. hehe. yg berbuka tu, i rasa nk tuka hotel la. sbb dorsett mcm ssh je nak pegi. kalu tak kte g restoran mana2 la. tak pon kedai sya je. hahaha

Encik Psychopath said...

peh. blaja free2.

cik ENA said...

c0ngrats syaz!
kekalkn prestasi tau..
*skema gile ayat*..hehe

nananenot89 said...

WOWWWW hebat nye syazzzzz...
congrats babe!
soorryy bru bkak blog kao ni haa..