Apr 23, 2010

Aku ingin cinta yang halal

baru selamat menonton Ketika Cinta Bertasbih 2 sambil buat Model Tests MUET.

'terlalu indah' ialah dua perkataan yang dapat I cakap pasal filem ni. Seorang lelaki yang cukup budiman dan soleh menantikan seorang perempuan yang solehah untuk dijadikan isteri. Terlalu indah akhlak dan budi pekertinya, terlalu indah ciri-ciri seorang isteri yang dicarinya dan terlalu indah impian dan kisah hidupnya.

walaupun ada satu part yang I kurang setuju dengan Anna yang terlalu mendesak FurQan untuk menceraikan dia right after FurQan mengaku dia ada HIV (few months lepas bercerai baru dapat tahu dia -ve HIV). pada I la kan, memang la Anna rasa tertipu tapi untuk FurQan berterus terang pun dah terlampau sukar, so sebagai seorang perempuan yang masih bergelar isteri, sekurang-kurangnya dengarlah penjelasan dan bagi sokongan kat si suami tu kan aih ni yang I nak jadi Anna Althafunnisa ni :P

I suka filem ni sangat. jadi I tujukan filem ni untuk U. yes, U. Jemput tengok sampai habis, jangan tidur :)




Aku hanya ingin cinta yang halal
Di mata dunia juga akhirat
Biar aku sepi aku hampa aku basi
Tuhan sayang aku
Aku hanya ingin cinta yang halal
Dengan dia tentu atas ijinNya
Ketika cinta bertasbih
Tuhan beri aku cinta
Ku menanti cinta…


- Haramkah by Melly Goeslow


maka sekarang boleh lah fokus pada MUET dengan tenang. Tolong doakan saya dan rakan yang lain supaya dapat buat MUET dengan mudah, InsyaAllah :) terima kasih.

4 comments:

afla said...

insyallah..
Tuhan maha adil....

-p- said...

Yes, best wishes for ur MUET!!

f said...

good luck!!!!=D

Anonymous said...

syaz ok apa BI,

cg pyo